Communicatie via Social Schools 

Social Schools is hét communicatiemiddel van de Prins Mauritsschool en daarom onmisbaar voor ouders.

Elke stamgroep heeft een besloten nieuwspagina op Social Schools. Op deze pagina zetten de leerkrachten regelmatig nieuws, foto’s en belangrijke informatie (over bijvoorbeeld vrije dagen, studiedagen, benodigde ouderhulp of lopende zaken).  De inhoud van deze pagina is volledig afgeschermd en daarmee privacy-veilig.  Daarnaast is er ook een nieuwspagina voor de hele school. Hierop leest u berichten die bestemd zijn voor alle ouders van de school.  

Registreren 
Om toegang te hebben tot de pagina van de groep van uw kind, moet u zich eerst aanmelden. Dit kan door op een laptop of computer te gaan naar www.pms-rijswijk.nl. Rechtsboven op de homepage van onze website ziet u een blauw onderstreepte tekst ‘Inloggen Social Schools’ en ‘Registeren’. Hierop kunt u klikken, u moet klikken op ‘Registeren’.  Tijdens het registreren moet u aangeven van welke pagina u lid wilt worden. Kies dan de klas van uw kind. Ook geeft u aan van welk kind u de ouder/verzorger bent. Per kind kunnen meerdere ouders/verzorgers zich registeren, dan doorloopt u het registratieproces opnieuw voor een tweede aanmelding. De leerkracht krijgt een melding van uw registratie via de mail en moet een akkoord geven. Als dit alles gelukt is, kunt u meelezen op de Social Schools pagina van uw kind. Reageren of zelf iets op de pagina plaatsen is niet mogelijk. 


Web of app 
De pagina is zowel online te lezen, als op een Social Schools-app voor tablets en smartphones.  Deze app is te vinden is de Google-Playstore of de Apple-store. U kunt bij de instellingen van de app kiezen of u email of notificaties wilt ontvangen als er een nieuw bericht wordt geplaatst. 


Toegang aanvragen 
Als u geen toegang heeft tot Social schools of als u andere vragen heeft met betrekking tot Social schools. Dan kunt u contact opnemen met: info@pms-rijswijk.nl.  
Vermeld bij uw vraag de naam van uw kind(eren) en de betreffende groep(en).